måndag 16 januari 2012

Decembers UFO

Jag har några riktigt gamla UFO:n, och här är ett av dem, julgransmattan. Jag använder den varje år. Plockar fram den dagen före julafton, när vi tar in julgranen och stoppar undan den den 13 januari, tjugondag Knut. Visst går det bra att använda den ofållad. Det har jag gjort i mer än 15 år, men det vore trevligt om den blev helt klar.

För att utmana mig själv anmäler jag därför december månads UFO redan nu, annars blir det helt säkert "The same procedure as last year", dvs fram ur gömmorna dagen före julafton och då har jag absolut inte tid att ta itu med fållarna. Nu är det sagt, så nu finns det ingen återvändo, nästa jul är den fållad.

För den som vill veta lite om mattan så kan jag berätta att varpen är vanlig svart bomullsmattvarp, tekniken är rosengång med inplock av trikåtrasor i grönt rött och rosa. Vart annat inslag är vanliga tygtrasor, alltså inte trikå, i svart.

Jag ser på "randningen" att jag med åren blivit bättre på att blanda trasorna så att  färgblandningen blir jämnare. Roligt att det trots allt går framåt.

2 kommentarer:

Eva S sa...

Bra med framförhållning!

Ulla-Britt sa...

Ja, i detta fall är det nog nödvändigt.